ROEIVAKANTIEWEEK RVA 2015

De RoeiVakantieWeek (RVW) is een initiatief van de RoeiVereniging Alphen (RVA).

De RVW wordt gehouden van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur op de locatie van de RVA, Machineweg 2b, Aarlanderveen. Deze sportaccommodatie is gelegen naast de Zegerbrug.
Er wordt gevaren op het Aarkanaal en op de Aarlanderveense Wetering.
De RVW is bedoeld voor jongens en meisjes.

Gedurende vijf dagen wordt de roeitechniek aangeleerd. Aan het einde van de sportweek ben je in staat te roeien en te sturen in een gestuurde viermansboot en in de skiff, de ongestuurde eenmansboot.

Tijdens de vijf sportdagen zijn er activiteiten zoals natuurlijk het roeien, maar ook behendigheidswedstrijdjes, cursus omslaan en weer instappen met de skiff, een roeitocht, theorie en kennis vaarreglement. Ook is er ruimte voor volleybal en dergelijke. Bij mooi weer kan er ook gezwommen worden. Alle activiteiten zijn afhankelijk van de voortgang in de bekwaamheid van het roeien en van de weersomstandigheden.

Je moet kunnen zwemmen met kleren aan. Je moet in het bezit zijn van het Zwemdiploma B. Tijdens de skiffinstructie is er kans dat je een keer omslaat. Dat is best wel spannend, maar ook leuk.

Wat heb je nodig?

Sportieve kleding. Kijk naar het weer en bepaal wat je nodig hebt. Zorg wel voor wat strak zittende kleding. Een T-shirt is prima. Maar jacks moeten geen grote zakken hebben of ruim om je lichaam vallen. Bootschoentjes is ook goed. In ieder geval geen grote gympen met grote zolen.
Reservekleding (ook reserve schoenen) - regenkleding – *zwemkleding – drinkfles/bidon – petje - zonnecrème – en je eigen lunchpakket.
Je zelf meegebrachte lunchpakket eten we gezamenlijk op in de middagpauze. De RVA zal voor iets warms zorgen, zoals soep of een snack. Je krijgt voldoende eenvoudige drankjes en ook thee gedurende de dag.

Heb je al eens een roeiweek meegemaakt of ben je lid van een roeiclub dan ben je ook welkom, want je zal nog heel wat kunnen bijleren tijdens de RoeiVakantieWeek!

Aantal deelnemers, kosten en inschrijven

Het maximum aantal deelnemers is zestien.
De Roeivakantie week gaat niet door bij minder dan zes deelnemers.

Het inschrijfgeld bedraagt €45,= voor de vijf sportdagen.
Uiterlijke betaaldatum is 7 augustus 2015.

Hoe inschrijven: klik op inschrijvingsformulier Roeivakantieweek 2015 , vul het formulier volledig in of laat het invullen door je ouders. Na ongeveer een week krijg je de bevestiging of je bent toegelaten en krijg je de gegevens hoe je het inschrijfgeld moet voldoen. Na de betaling van €45,= is de inschrijving definitief.
Wil je graag samen met een vriend of vriendin in een groep (vijf), of je bent met meerdere uit een klas, geeft dit dan aan op het inschrijfformulier. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij tijdig aanwezig zijn. Om tien uur begint het roeien. Om vier uur zijn de boten weer opgeruimd. Een half uur voor en na het roeien zijn de deelnemers onder toezicht van onze begeleiders. Wij gaan er vanuit dat de deelnemers dan zelfstandig naar huis gaan of zijn gebracht en gehaald.

Zwemmen in open water.

Met zoveel water om je heen is de verleiding om te gaan zwemmen op een warme dag erg groot. Dit mag wel in het Aarkanaal voor het clubgebouw maar daar is toestemming voor nodig van ouders of voogd. Zie hiervoor ook het inschrijfformulier.

Veiligheid

Roeien is een veilige sport. Blessures komen niet of bijna niet voor. Veiligheidsmaatregelen worden genomen zoals deze gebruikelijk zijn bij het instructie roeien. De deelnemers varen altijd onder begeleiding. Het roeien speelt zich af in de directe nabijheid van het clubgebouw. Daar is de gehele dag toezicht en zijn reddingsmiddelen aanwezig. Bij de korte tochtjes die gevaren worden zit de begeleider in de boot of fietst langs de kant mee.

Van deelnemers die medicijnen o.d. gebruiken wordt verwacht dat zij dat zelfstandig kunnen uitvoeren. Bijzonderheden m.b.t. privacy vooraf melden.

Nog vragen?

Neem dan contact op met de organisatie (mail: roeivakantieweek@rv-alphen.nl), of bel Cees de Heij op 0172 443988

Roeivereniging Alphen is de enige roeivereniging in Alphen aan den Rijn en omgeving, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond, KNRB. De RVA heeft een actief beleid m.b.t. omgangsvormen binnen de verenging. Alle vaste jeugdbegeleiders hebben een Verklaring Omtrent Gedrag. Voor alle informatie zie de website van de RVA, onder vereniging/omgangsvormen